Subota, 16.10.2021.
FOTO: SCREENSHOT/bntv

Srbijanska starleta Tijana Ajfon i još četvero osumnjičenih dovedeni u Tužilaštvo BiH

Srbijanska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon i još četiri osobe uhapšene u akciji "Kristal" u Bijeljini predati su večeras u nadležnost Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS-a ranije je najavljeno da će državnom Tužilaštvu biti predati Zlatan Ćuk, Milisav Tomić, Tijana Maksimović, Željka Vujić i Vladan Kakuća, zbog postojanja osnova sumnje da su pocinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su počinili i dva krivična djela iz nadleznosti KZ RS-a, i to neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

Osim njih, uhapšeni su i Aleksandar Gajić iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Željko Vujić iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, te Elvis Hodžić iz Lukavca.

Također, u službene policijske prostorije MUP-a RS-a danas su privedeni i Sašo Belić, Riccardo Merdausl, Slaviša Drobić i Slavko Vinčić, svi iz Slovenije, Saša Petrović (žena) iz Čačka, Sofija Gačić i Marija Krstić iz Beograda, Jovana Denić iz Mladenovca, te Dejan Kakuća, Marko Erkić, Damir Hamzić i Aleksa Despotović, svi iz Bijeljine.

Akciju "Kristal" proveli su jutros pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijska uprava Bijeljina.

U mjestu Suvo Polje izvršili su pretres i hapšenje 16 osoba u vikendici koja je vlasništvo Milisava Tomića.

Prilikom pretresa vikend kuće, osoba i vozila je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama - euri, franci, švedske krune, dolari...

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh