open-navfaktor-logo
search
Siledžija je zadržan
Srbijanska policija uhapsila nasilnika iz Zemuna koji je pretukao ženu i psa
U akciji zemunske policije i interventne jedinice uhapšen je muškarac koji je u Zemunu napao i povrijedio ženu koja je šetala psa, potvrdila je policija.
17.04.2022. u 11:28
get url
text

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Zemun, u saradnji sa Interventnom jedinicom 92, a po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su I. B. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nasilničko ponašanje i ubijanje i zlostavljanje životinja, saopćio je MUP.

VEZANI TEKST - Siledžija pretukao ženu i njenog psa nasred ulice u Zemunu

On je u petak ujutro, u Ulici sestara Milovanović, udario i gurnuo ženu S. V. (58) koja je pala i zadobila povrede.

I. B. se, također, tereti da je šutnuo psa oštećene žene.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi MUP u saopćenju.

Boris Petković je u petak bio očevidac incidenta u Zemunu kada je muškarac sa pit bulom napao i povrijedio ženu koja je šetala psa labradora. Petković, koji se vidi na snimku incidenta objavljenom na društvenim mrežama, za N1 je kazao da je prethodno bezuspješno pokušavao da razdvoji labradora od pit bula, te da je vlasnik pit bula reagovao tek kada mu je zaprijetio da će pozvati policiju.

Petković ističe da se na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vide "samo posljednje 44 sekunde horora koji se dogodio".

- Cio događaj trajao je nešto oko tri minuta, tako da prva dva minuta i nešto malo više uopće nisu obuhvaćena snimkom. U ta dva minuta ja sam uradio sve što sam mogao u datom momentu - navodi Petković.

Kaže da je pokušavao da odvoji crnog labradora od pit bula koji ga je napao i ščepao za vrat, ali nije uspio, jer, kako ističe, da je i dalje vukao labradora, pas bi bio skroz pokidanog vrata, jer ga je pit bul držao u čeličnom stisku.

- Onda sam pustio labradora i obratio se nasilniku sa snimka i rekao mu da razdvoji pse ili ću pozvati policiju. Na snimku se vidi momenat kad je ovaj divljak razdvojio pse, šutnuo labradora, i u tom trenutku ja zovem labradora da krene sa mnom kako bih ga odveo i odvojio što dalje, da ga pit bul opet ne bi dohvatio i dovršio ono što je započeo - naglašava Petković.

Otežavajuća okolnost je, kako dodaje, bila ta što je sa sobom šetao svog psa, i nije imao gdje da ga skloni kako bi učinio nešto više.

- Tokom cijelog događaja ljudi su samo prolazili, bez da su zastali ili upitali treba li nekakva pomoć. O radnicima sa pumpe koja se nalazi prekoputa i njihovom objašnjenju da ne smiju da napuštaju svoje radno mjesto ne želim ni da trošim riječi - zaključuje on.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.