open-navfaktor-logo
search
Očevici šokirani
Srbijanac koji je na terasi klao čovjeka prilikom privođenja se smijao i namigivao svima
Jedna žena, koja radi u tom kraju, kaže da je žrtvu viđala ranije i da se činio "kao da je fin čovjek"
02.08.2019. u 11:12
get url
text

Napad u poznatom španskom ljetovalištu Costa del Sol dobio je neočekivani obrt. Naime, policija je saopćila da je državljanin Srbije zemljaka umalo zaklao na balkonu jedne zgrade, prenose španski mediji.

Jedan od njih vezao je drugog za ogradu terase i prerezao mu grlo, dok su jezivu scenu posmatrali brojni prestravljeni turisti. Incident se dogodio jučer popodne, u stambenom bloku u luci Dugesa.

Lokalna policija je uspjela da spasi život Srbijancu, kojem je nožem prijetio njegov zemljak. Motiv zločina nije poznat, a napadač je uhapšen.

Žrtva na balkonu je imala preko očiju vezan peškir, a krv mu se slijevala niz golo tijelo. Napadač ga je držao vezanog za ogradu balkona sa pogledom na luku, ispred zaprepaštenih ljudi koji su ovu jezivu scenu posmatrali ispred zgrade, a neki su pobjegli u obližnji bar.

Policajac je pokušao da smiri nasilnika, koji je prijetio nožem, a onda ga bacio sa terase zajedno sa mobilnim telefonima.

Gradonačelnik Manilve Mario Himenez čestitao je policajcima na njihovoj "profesionalnosti i hrabrosti".

– Ovo je djelo koje je zahtijevalo snažan odgovor kako bi se sačuvala sigurnost stanovništva – dodao je Himenez.

Jedna žena, koja radi u tom kraju, kaže da je žrtvu viđala ranije i da se činio "kao da je fin čovjek". Za sada se ne zna koliki je stepen njegovih povreda, a nalazi se u bolnici.

- Muškarac sa nožem je izgledao kao manijak, kada ga je policija odvlačila smijao se i namigivao ljudima... Bilo je veoma čudno - rekao je još jedan očevidac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.