open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Srbija u Zenici nanijela minimalan poraz bh. juniorima
Prvi od dva prijateljska meča juniorske selekcije Bosne i Hercegovine sa Srbijom odigran je danas u Trening centru FSBiH u Zenici, a gosti su pobijedili rezultatom 0:1.
20.04.2021. u 18:39
get url
text

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri između dva šesnaesterca, gdje nijedna ekipa nije stvorila priliku za pogodak.

U drugoj minut nastavka gosti su prvi zaprijetili, ali je nakon centaršuta sa lijeve strane Uroš Kabić na petercu loše zahvatio loptu glavom i ona odlazi pored gola. Isti igrač imao je priliku u 54. minuti kad je ušao u kazneni prostor bh. tima iskosa sa lijeve strane, a golman reprezentacije BiH Nikola Pušić pravovremeno istrčava i blokira Kabićev udarac.

Srbija do prednosti dolazi u 81. minuti. Nakon kornera sa lijeve strane u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Mihajlo Ivanović i postiže gol za 0:1.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbliže izjednačenju bila tri minute prije kraja meča kad je Antonio Prskalo pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

- Ovo nam je prvo okupljanje sa generacijom 2004. godište i iskreno tek se upoznajemo. S te strane ne mogu da budem nezadovoljan prikazanom igrom, ali s druge strane ne možemo biti zadovoljni zbog poraza. Željeli smo pobjedu i nemam momcima šta da prigovorim jer su se borili čitavu utakmicu. Pokušaćemo da popravimo neke stvari i gledamo prema sljedećem susretu - rekao je selektor bh. tima Ivica Barbarić.

Drugi meč ovih selekcija na programu je 22. aprila u 12 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.