open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Srbija se uz pomoć Rusije plasirala u četvrtfinale Davis Cupa
Teniseri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Davis Cupa zahvaljujući Ruskoj teniskoj federaciji koja je slavila protiv Španije ukupnim rezultatom 2-1 i tako omogućila Srbiji da se kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije plasira u narednu fazu takmičenja.
29.11.2021. u 09:12
get url
text

Srbi su mogli proći i kao prvoplasirani iz svoje grupe, ali bio im je potreban poraz Njemačke od Austrije u meču u kojem su slavili Nijemci. Ipak, kasnije su polagali nade u pozitivan rezultat meča Rusije i Španije. 

U susreti te dvije reprezentacije Feliciano Lopez je prvo iznenadio Andreja Rubleva, a poravnao je Danil Medvedev protiv Pabla Carrena-Buste osvetivši mu se za poraz sa Olimpijskih igara.

Pobjednika i prolaznike u sljedeći krug su odlučivali parovi (Lopez/Granollers - Rublev/Karacev). Rusi su slavili sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:4), te na taj način Srbiju poslali u četvrtfinale.

Sada su poznati i svi četvrtfinalisti, a ovakvim raspletom sada znamo da će Hrvatska u slučaju pobjede protiv Italije u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Srbije i Kazahstana. U drugom dijelu žrijeba snage će odmjeriti Rusija - Švedska i Velika Britanija - Njemačka.

Parovi četvrtfinala Davis Cupa:

Italija - Hrvatska / Kazahstan - Srbija

Rusija - Švedska / Velika Britanija - Njemačka

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.