open-navfaktor-logo
search
Kompletirano 1. kolo
Srbija pala u Kataru: Brazil demonstrirao moć, magija Richarlisona
Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je Srbiju sa 2:0 u derbiju prvog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu. 
24.11.2022. u 21:55
get url
text

Orlovi su pali u Kataru, a Karioke demonstrirale moć i potvrdile da su jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala. 

Brazil je od prvog sudijskog zvižduka pokazao da želi do trijumfa. Neymar i društvo su napadali, ali nisu stvarili niti jednu ozbiljniju priliku pred golom Srbije.

Istina, uputili su tri šuta u okvir gola, ali je Vanja Milinković-Savić bez problema zaustavio sve pokušaje, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 0:0.

Već u prvoj minuti nastavka Raphinho nije uspio iskoristiti veliku grešku Gudelja. Izašao je sam na golamana Srbije, ali je Milinković-Savić zaustavio njegov pokušaj.

U 60. minuti pokušao je i Alex Sandro, ali je pogodio stativu. No, spasa za Orlove nije bilo dvije minute kasnije.

Vinicius Junior je šutirao, golman Srbije je obranio i njegov udarac, ali je odbijanac "pokupio" Richarlison i pospremio u mrežu za veliko slavlje Brazilaca.

Srbija je ozbiljnije zaprijetila tek u 70. minuti nakon kornera, ali promjene rezultata nije bilo. No, zato jeste tri minute kasnije.

Richarlison je tvorac magije i jednog od najljepših golova na ovom Mundijalu. Primio je loptu u šesnaestercu, okrenuo se oko svoje ose i pogodio za 2:0. Majstorija!

I nakon ubjedljivog vodstva Brazil je nastavio sa napadima. 

Casemiro je u 81. minuti pogodio prečku, a potom je Milinković-Savić zaustavio pokušaje Rodryga i Freda. Rodrygo je i u 87. minuti bio blizu gola, no šutirao za malo preko gola.

Brazil će za četiri dana igrati sa Švicarskom, dok će Srbija odmjeriti snage sa Kamerunom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.