open-navfaktor-logo
search
Otkriven tajni bunker
Srbija: Nijemac u kamperu na Kosovo prokušao prokrijumčariti marihuanu i oružje
Njemačkog državljanina, otkrivenu drogu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeli su policija i tužilaštvo
19.10.2019. u 14:17
get url
text
Kamper u kojem je sve pronađeno
Kamper u kojem je sve pronađeno

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom, na kontrolnom punktu Merdare, prema Kosovu, zaplijenili više od 26 kilograma marihuane, dvije puške, pištolj, 400 metaka za automatsku pušku, tri okvira pištoljske municije, samostrijel, dvije radio stanice, dvogled, nož, oko četiri kilograma rezanog duhana i 315 paklica različitih cigareta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno iz Uprave carina Srbije drogu, oružje, municiju, duhan i cigarete pokušao je da prokrijumčari 59-godišnji njemački državljanin, koji je na punkt Merdare došao iz pravca Kosova "reno kamperom“ njemačkih registarskih oznaka sa prikolicom.

- Putovao je sam sa svojim psom i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi, osim ličnog prtljaga, kao i da je boravio u Albaniji i da se vraća u Njemačku. Prilikom detaljne kontrole koja je ipak uslijedila na vozilu je najprije otkriven specijalno konstruisani bunker ispod kreveta za spavanje u kabini, gdje su pronađene kese sa rezanim duhanom i cigarete - objavila je Uprava carina Srbije.

U zadnjem dijelu kamiona prepravljenog u kamper daljom kontrolom pronađen je još jedan specijalno dograđeni bunker iz koga su izvađena tri velika plastične vreće napunjene sa više manjih kesa marihuane.

Iz njega je potom zvađena i jedan "kalašnjikov", jedna malokalibarska puška kalibra 22 mm, tašna sa 399 metaka kalibra 7,62, pištolj marke "izraelX3" sa 51 metkom kalibra 9 mm i tri pištoljksa okvira, nož "boker", samostrijel sa 30 strijela i šest vrhova za strijele, dvije radio stanice marke "torkom" i jedan dvogled.

Njemačkog državljanina, otkrivenu drogu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeli su policija i tužilaštvo.

{$galerijaFotografija}

srbija-carina-zapljena (1).jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.