open-navfaktor-logo
search
Ide u pritvor
Srbija izručila BiH migranta koji se sumnjiči za ubistvo Jasmina Berovića
Migrant iz Maroka, koji se sumnjiči za ubistvo Jasmina Berovića, koji je izboden nožem ispred kafića u ilidžanskom naselju Otes, izručen je danas Bosni i Hercegovini.
27.01.2021. u 15:22
get url
text

VEZANI TEKST - Još se ne zna kada bi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića mogli biti izručeni u BiH

Pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije FBiH preuzeli su osumnjičenog Marokanca S. E. D. na Graničnom prijelazu Rača – Sremska Rača, po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu.

- Navedeno lice je osumnjičeno za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 28. istog zakona, te je za istim od strane Kantonalnog suda u Sarajevu bila raspisana potjernica. U skladu sa rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda, osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavod - saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Berović je, podsjetimo, ubijen u tuči koja se 17. novembra prošle godine dogodila ispred kafića njegovog brata u naselju Otes.

Uboden je nožem, te je ubrzo potom preminuo od iskrvavljenja, nakon sukoba u kojem je učestvovalo nekoliko državljana BiH sa jedne i trojica migranata s druge strane.

Migranti su nakon ubistva pobjegli s mjesta događaja, da bi devet dana poslije jedan od njih bio uhapšen u jednom hostelu u Beogradu, dok je drugi pronađen dan kasnije u napuštenom objektu u Prištini.

FOTO: Sudska policija FBiH

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.