open-navfaktor-logo
search
Ko je ovdje lud?
Sramotno: Treneru razbili glavu, delegat to "previdio", pa se poslije korigovao!
Gostujuća ekipa i službene osobe dočekani i ispraćeni na fer i sportski način, prvobitno je napisao delegat Smoljo
10.11.2018. u 19:41
get url
text

U fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine vidjeli smo sve i svašta. O sudijskim odlukama suludo je govoriti...

Sjetit ćemo se samo maja 2017. godine kada je Antoni Bandić dosudio najstrožniju kaznu za Zrinjski, a odluka ovog sudije tada je odlučila i o tituli prvaka BiH.

Nečemu sličnom svjedočili smo večeras u Mostaru. Vladimir Vjelica poklonio je jedanaesterac iz kojeg je Nemanja Bilbija pogodio za izjednačenje i remi u derbiju 17. kola između Zrinjskog i Sarajeva (2:2).

No, ono što je bolnije su incidenti nakon utakmice. Neodgovorni navijači domaćih, ili bolje reći huligani, gađali su goste iz Sarajeva nakon završetka utakmice, a najgore je prošao Muhamed Džakmić, trener u stručnom štabu Bordo tima, kojem je razbijena glava.

Delegat Franjo Smoljo iz Kupresa prvobitno u svom izvještaju nije ni pomenuo da je stradao trener gostujućeg tima! Još bolnije je što je u prvobitnom izvještaju napisao da su "gostujuća ekipa i službene osobe dočekani i ispraćeni na fer i sportski način"!? Ko je ovdje lud? 

 

Smoljo se poslije korigovao, pa je objasnio da je "nakon završetka utakmice trener golmana FK Sarajevo udaren predmetom ubačenim sa zapadne tribine i prevezen u Dom zdravlja Mostar".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.