Srijeda, 21.04.2021.
FOTO: Sudska policija FBiH

Sproveden u KPZ Zenica: Bjegunac od zakona uhapšen u akciji na Dobrinji

Pripadnici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas su na Dobrinji uhapsili jednu osobu radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Kako je saopćeno iz Sudske policije, hapšenje je izvršeno nakon višednevnih operativnih aktivnosti pripadnika Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo i uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

- Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 817119 19 Iks od 16.03.2020. godine, službenici sudske policije su lišili slobode lice R .E., rođen 1988. godine, koje će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedeno u Kazneno popravni zavod Zenica, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena po pravomoćnoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, zbog krivičnog dijela razbojništvo - naveli su iz Sudske policije.

Osuđeni R. E. je odranije poznat organima gonjenja po izvršenju krivičnih dijela vezanih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, razbojništava, te bježanju prilikom hapšenja. 

Nedavno je, zajedno sa još tri osobe hapšen u sarajevskom naselju Vraca, nakon zdužene akcije policije iz Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh