open-navfaktor-logo
search
Sudska policija i OSA
Sproveden u KPZ Zenica: Bjegunac od zakona uhapšen u akciji na Dobrinji
Pripadnici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas su na Dobrinji uhapsili jednu osobu radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.
14.04.2020. u 15:17
get url
text

Kako je saopćeno iz Sudske policije, hapšenje je izvršeno nakon višednevnih operativnih aktivnosti pripadnika Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo i uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

{$galerijaFotografija}

- Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 817119 19 Iks od 16.03.2020. godine, službenici sudske policije su lišili slobode lice R .E., rođen 1988. godine, koje će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sprovedeno u Kazneno popravni zavod Zenica, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena po pravomoćnoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, zbog krivičnog dijela razbojništvo - naveli su iz Sudske policije.

Osuđeni R. E. je odranije poznat organima gonjenja po izvršenju krivičnih dijela vezanih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, razbojništava, te bježanju prilikom hapšenja. 

Nedavno je, zajedno sa još tri osobe hapšen u sarajevskom naselju Vraca, nakon zdužene akcije policije iz Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo. 

Hapšenje, Dobrinja, Ermin rešidović, 14.04.2020.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.