Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriji BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 15 osoba afroazijskog porijekla i to: šest muškaraca, četiri žene i petero djece.   

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozila koje se može dovesti u vezu sa krijumčarenjem ovih migranata, povrijeđen je pripadnik GPBiH tako što se vozač oglušio o naredbe policijskih službenika tj. nije se zaustavio nego nastavio vožnju i tom prilikom udario policijskog službenika nanijevši mu povrede, saopćila je Granična policija BiH. 

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je konstatovao da se radi o krivičnim djelima "krijumčarenje osoba" i "napad na ovlaštenu službenu osobu" te pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH pripadnici GPBiH nastavljaju raditi i tragati za počiniocem ovog krivičnog djela.

Obaviještena je i Policijska stanica Bratunac čiji su službenici izvršili uviđaj mjesta događaja. Povrijeđeni policijski službenik je pregledan u zdravstvenoj ustanovi i upućen na daljnje liječenje. Krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.