open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Spriječen ulazak Crvene zvezde na Kosovo, utakmica neće biti odigrana
Trepča je od 14 sati u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije
09.10.2019. u 12:08
get url
text

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde koja je trebala da bude odigrana danas na Kosovu, definitivno je otkazana.

Prvak Srbije vratio se sa graničnog prijelaza Jarinje, a meč je pomjeren za četvrtak i vjerovatno će biti odigran na teritoriji Srbije.

Trepča je od 14 sati u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije, ali je kosovska policija to spriječila, kao i ulazak ekspedicije beogradskog kluba na Kosovo.

- Nećemo dozvoliti igranje utakmice, jer narušava teritorijalni integritet naše države - izjavio je generalni sekretar FS Kosovo Erold Salihu za Radio-televiziju Kosova, dodavši:

- Utakmica Crvene zvezda se odigrava na tuđoj teritoriji i za to je potrebna saglasnost Fudbalskog saveza Kosova. Našao se neko pametan da zvaničnu utakmicu igra na teritoriji Mitrovice, što nije u skladu sa statutom FS Kosova, FIFA-e i UEFA-e. Fudbalski savez Kosova nikada neće dati odobrenje da se utakmica odigra. Dozvolit ćemo uvijek da Crvena zvezda, Partizan ili bilo ko drugu igra prijateljske ili utakmice humanitarnog karaktera, ali zvanične ne mogu igrati.

FK Trepča osnovan je 1932. godine i nekada se takmičio i u Prvoj ligi SFR Jugoslavije. Nakon rata na Kosovu 1999. godine klub je podijeljen, pa postoji FK Trepča koja se i danas takmiči pod okriljem FS Srbije i nastupa u Zvečanu, na sjeveru Kosova, te KF Trepča iz Mitrovice koja igra u Drugoj ligi Kosova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.