Kako bi osigurali prvo mjesto u našoj grupi, Zmajevima je sutra potrebna pobjeda ili četiri boda iz preostala dva meča ovih kvalifikacija, u kojima im 26. septembra u Bukureštu predstoji duel protiv Rumunije.

Izabranici selektora Ivayla Peteva odradili su i posljednji trening pred sutrašnji meč, a Džeko, Pjanić, Šehić i društvo radili su u Trening centru FSBiH u Zenici.

Nešto ranije na Bilinom polju održana je i presica, na kojoj su Petev i Džeko najavili meč i poručili kako, uz pomoć navijača, žele pobjedu za prvo mjesto u grupi.

- Najbitnije je kako ćemo mi sutra izgledati... Siguran sam da su momci željni igre, da će se zalagati, jer za nas je jako bitno da pobijedimo. Svi znate šta nam znače sutrašnja tri boda. U današnje je vrijeme psihološka priprema najbitnija, jer nemamo puno vremena za fizičku pripremu. Moramo biti hladne glave da odigramo svih 90 minuta - kazao je Petev.

Meč na Bilinom polju na programu je u petak u 20.45 sati, a sudit će ga Szymon Marciniak iz Poljske, kojem će asistirati Pawel Sokolnicki i Tomasz Listkiewicz, dok je četvrti sudija Tomasz Kwiatkowski.