open-navfaktor-logo
search
Najbolja bh. plivačica
Sprema se veliki doček: Poznato kada se Lana Pudar vraća u Bosnu i Hercegovinu
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju u finalnoj utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.
17.08.2022. u 21:22
get url
text
get url
text

Mlada Mostarka je isplivala vrijeme 2:06.81 što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijeri.

Velibor Pudar, otac zlatne Lane, u Gabeli je primao čestitke za osvojeno zlato.

Velibor je trener specijalista u stručnom štabu GOŠK-a. U Gabeli je, gdje Rođeni igraju svoje domaće utakmice, pratio svog Veleža. Koji je remizirao s Igmanom (1:1).

Pudar je za Sportske.ba otkrio.

– Lana će, mislim, u petak stići u Mostar. Doći će preko Beograda i Banja Luke. U subotu je u Mostaru prijem za Lanu. Tada je predviđena prezentacija izgradnje bazena u Južnom logoru. Presretni smo zbog uspjeha zlatne ribice Lane i njenog tima - izjavio je Pudar za Sportske.ba.

Sportski savez Mostara organizator je dočeka Lane Pudar. Bit će to na platou kod Starog mosta. Brojne domaće i inostrane TV ekipe i druge medijske kuće najavile su dolazak u Mostar.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ove godine izdvojila je iz federalnog budžeta osam miliona KM za gradnju bazena u Mostaru.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica je u ponedjeljak osvojila bronzanu medalju disciplini 100 metara delfin, a u disciplini 50 metara delfin svoj nastup okončala je u polufinalu, gdje je zauzela 10. mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.