open-navfaktor-logo
search
Bogate nagrade
Sprema se novi ugovor: Sarajlija postaje najplaćeniji selektor Švicarske svih vremena
Petković za dvije godine provedene na klupi Švicarske ima priliku inkasira 2.9 miliona franaka, odnosno nešto više od pet miliona KM
08.01.2020. u 15:08
get url
text

Sarajlija Vladimir Petković (56) trebao bi produžiti svoj ugovor sa Fudbalskim savezom Švicarske. Petkoviću ugovor istječe nakon predstojećeg Evropskog prvenstva, a uskoro bi se trebao obavezati na  saradnju na dodatna 24 mjeseca.

Prema informacijama Blicka, Petković će postati najplaćeniji selektor u historiji švicarske reprezentacije.

Godišnje će zarađivati milion franaka, što je oko 1,8 miliona KM, a njegov bonus za odlazak na veliko takmičenje će iznositi 900 hiljada franaka, što je za 100 hiljada franaka više nego što je sada predviđeno ugovorom.

Tako Petković za dvije godine provedene na klupi Švicarske ima priliku inkasira 2.9 miliona franaka, odnosno nešto više od pet miliona KM. To je u prijevodu oko 200 hiljada maraka mjesečno.

Iznos je ovo veći nego što je imao  njegov prethodnik Ottmar Hitzfield. Bivši trener Bayerna imao je fiksnu godišnju plaću od 1,2 miliona franaka, ali mnogo manji bonus za eventualni plasman na veliko takmičenje (400.000 franaka).

Švicarci napominju da je Petković mnogo manje interesantan na marketinškom tržištu od Hitzfielda, koji je radio kampanje za mnoge kompanije i samo od toga je uprihodovao oko 1,2 miliona franaka.

Petković je na klupu Švicarske sjeo nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Do sada je vodio Švicarce na EP u Francuskoj 2015. i SP u Rusiji dvije godine kasnije. Sa Švicarskom je izborio plasman i na EP koji počinje u junu ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.