"Dao sam ti dušu"

Spot sa Emom Golijanin: Poslušajte novu pjesmu Fuada Backovića Deena

Objavljeno: 12.12.2018. u 20:14

U pitanju je obrada poznate pjesme Alena Slavice, a spot je snimljen na nekoliko lokacija u Kaliforniji

Na spomen njegovog imena niko ne ostaje ravnodušan. Njegov stil i način interpretacije učinio je našu muzičku scenu drugačijom.

On je Fuad Backović Deen i ovu godinu završava u velikom stilu, kako mu i dolikuje. Naime, nakon uspješnog singla "Imena mi mog“, autora Almira Ajanovića, Deen premijerno publici predstavlja jedan evergreen, na svoj prepoznatljivi način.

U pitanju je obrada i video spot za pjesmu "Dao sam ti dušu" od Alena Slavice. Video spot je snimljen na nekoliko lokacija u Kaliforniji, zajedno sa manekenkom Emom Golijanin, zanosnom Bosankom sa uspješnom svjetskom karijerom.

- Volio sam tu pjesmu kao dječak i volim je i danas. Interpretacija Alena Slavice je učinila zaista posebnom i navela me da pokušam pjesmu donijeti na neki moj način. Pokojni Đorđe Novković je pisao sjajne pjesme i bio jedan od prvih koji je podržao moju karijeru još na samom početku, te sam poželio snimiti nešto iz njegovog sjajnog opusa. Veliko hvala Borisu Novkoviću koji mi je to i omogućio. Mahir Sarihodžić uradio je jedan vrlo lijep aranžman, te je pjesmu obukao u potpuno novo ruho. Iskreno se nadam da će se dopasti publici - izjavio je Deen.

Dodao je da je ovo najava novog albuma i nastavak uspješne saradnje sa "Tempo Digitalom", koji će biti objavljen uskoro.

Pjesma je snimljena u studiju Mahira Sarihodžića "Long Play".

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije