navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jubileji

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan

Sportsko plesni klub Astorija u četvrtak, 23. juna, u punom Domu mladih u Sarajevu, obilježio je 25 godina postojanja.

Objavljeno: 24.06.2022. u 13:28
get url
text

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i nagrada sportsko plesni klub Astorija sinoć je upravo plesnom revijom obilježio ovaj značajan jubilej.

Plesna revija "Živimo ples 25 godina" bogatim programom i izvođenjem različitih plesnih stilova opravdala je sa razlogom status najtrofejnijeg kluba u BiH.

- Tokom održavanja plesne revije proslavili smo rođendan, veliki jubilej ali i istrajnost u opstanku bez obzira na izazove koji su nam se nalazili na putu ka uspjehu. Slavili smo i svaku pojedinačnu medalju ali i uspjeh kluba. Kada se osvrnem na protekle godine uspješnog rada u klubu, najponosniji smo na mogućnost da imamo priliku svoja znanja i vještine prenositi na mlade plesačice i plesače - istaknuo je direktor SPK Astorija i jedan od glavnih trenera Mirza Geljo.

Početak revije obilježila je vokalna izvedba pjesme "Someone you loved" koju je izvela Nina Demović, a posjetitelji plesne revije imali su priliku uživati u pravom plesnom prazniku tokom smjenjivanja latinoameričkih plesova, sportskih plesova, hip hopa, break dance-a, street dance-a kroz 44 plesne tačke.

- Sretni smo i ponosni nakon proslave godišnjice, održavanja plesne revije Živimo ples 25 godina. Nastavljamo sa uspješnim radom i u toku ove godine planiramo organizirati tradicionalni Sarajevo Dance festival u novembru koji će okupiti više od dvije hiljade plesača -  dodao je Geljo.

Tokom plesne revije publika je imala priliku vidjeti i nastupe aktualnih državnih prvaka a posebnu pažnju publike privukli su najmlađi članovi kluba Cicibani i Balerine.