open-navfaktor-logo
search
Otputovao na pripreme
Sportski direktor PSG-a ljut zbog Messija: Nije logično i nema smisla
Zbog povrede zadnje lože Lionel Messi nije nastupio u Ligi prvaka protiv Leipziga, kao ni u susretu domaćeg prvenstva protiv Bordeauxa.
08.11.2021. u 10:03
get url
text

Uprkos tome on je s reprezentativnim kolegama Leandrom Paradesom i Angelom Di Marijom otputovao u Argentinu, koju čekaju kvalifikacioni susreti za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Urugvaja i Brazila.

VEZANI TEKST - Povrijeđen, a pozvan u reprezentaciju: PSG nemoćan zbog klauzule u Messijevom ugovoru

Odluka Messija, ali i Paradesa, koji mjesec dana nije trenirao zbog svoje povrede noge, prilično je iznervirala sportskog direktora PSG-a, Brazilca Leonarda.

- Ne slažemo se s puštanjem igrača na reprezentativnu pauzu, koji nije u najboljoj fizičkoj spremi ili je u fazi oporavka. Nije logično i nema smisla da takvi igrači idu na akcije, a ovakve situacije zaslužuju da se dogovori to pravilo s FIFA-om - rekao je Leonardo za La Parisien.

Leonardo i PSG trenutno ne mogu napraviti ništa na rješavanju ovog pitanja, pogotovo jer Messi u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj je Argentina prioritet u odnosu na klub.

Ipak, nije nemoguće da će najveći klubovi uskoro napraviti pritisak na FIFA-u da se povrijeđeni igrači ne puštaju na reprezentativna okupljanja, posebno ako trebaju putovati hiljade kilometara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.