open-navfaktor-logo
search
Gore nego ikad
Spor dvije općine: Stari Grad od Centra traži da ukloni neprimjerene sadržaje na razgraničenju
Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, uputila zahtjev Općini Centar Sarajevo da hitno pristupi uklanjanju estetski neprimjerenih sadržaja sa javne površine koja se nalazi na razgraničenju dvije općine.
16.06.2020. u 17:06
get url
text

Na samoj granici dvije gradske općine, u dijelu ulice Ferhadija koji pripada Općini Centar, postavljeni su sadržaji potpuno neprimjereni za centralnu pješačku zonu jednog glavnog grada: aparat za cijeđenje soka, prodaja ulaznica, prodaja odjeće, kišobrana i drugo.

U zahtjevu upućenom Općini Centar podsjeća se na sastanak koji je održan u decembru prošle godine a kojem su prisustvovali predstavnici obje općine, gdje je jedna od tema bila i pitanje bespravnih korisnika javne površine na razgraničenju. Na tom sastanku usaglašeno je stajalište da će Općina Centar putem nadležne općinske inspekcije pristupiti uklanjanju neprimjerenih sadržaja u što kraćem roku. Općina Stari Grad je nakon toga dostavila dopis Općini Centar u kojem je, cijeneći zajednički interes, zatraženo da se postupi prema postignutom dogovoru i uklone sadržaji koji značajno narušavaju estetiku ovog kulturno i historijski značajnog i turistički atraktivnog dijela grada.

{$galerijaFotografija}

I pored postignutog dogovora i upućenog dopisa, obilaskom terena prošle sedmice utvrđeno je da javna površina na razgraničenju općina izgleda gore nego ikada. Iz tog razloga, Općina Stari Grad ponovo je zatražila da nadležna inspekcija Općine Centar promptno reaguje i poduzme sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, te pristupi uklanjanju estetski neprimjerenih sadržaja u što kraćem roku.

Općina Stari Grad izražava nadu da će Općina Centar u što skorijem roku ispoštovati postignuti dogovor i ukloniti neprimjerene sadržaje, a u interesu obje općine, kao i svih građana, saopćila je Općina Stari Grad.

Stari Grad i Centar - 16. 6. 2020.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.