Subvencija za stan

Spiskovi sa imenima mladih koji će dobiti po 10.000 KM od Kantona tek u septembru

Objavljeno: 19.08.2019. u 21:56 Autor: E. H.

Po objavljivanju konačne liste vidjet ćemo koji je tačan broj mladih koji ostvaruje pravo na subvenciju. Pokušavamo da vidimo šta sa ostatkom mladih koji su ispunili uslove ali koji se nalaze niže na rang listi, kaže ministar Filipović

Uvjete za dobijanje subvencije za kupovinu stana ispunilo 460 mladih

Još uvijek nije formirana konačna lista mladih koji su ostvarili pravo na subvenciju za rješavanje stambenog pitanja u Kantonu Sarajevo, kazao je za Faktor ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović.

Ministar Filipović je istakao kako će lista biti formirana do kraja augusta ili početkom septembra.

- Po objavljivanju konačne liste vidjet ćemo koji je tačan broj mladih koji ostvaruje pravo na subvenciju. Pokušavamo da vidimo šta sa ostatkom mladih koji su ispunili uslove ali koji se nalaze niže na rang listi. Vlada KS ima pozitivan stav prema ovome i nastojat ćemo da osiguramo sredstva za sve – kazao je ministar.

Podsjećamo, 460 mladih sa područja Kantona Sarajevo ispunilo je uvjete za dobijanje 10.000 maraka subvencije za kupovinu stana, a novca trenutno u budžetu ima za 265 mladih za liste.

Ministar Damir Filipović

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije