open-navfaktor-logo
search
Djeca se oduševila
"Spiderman" se rukovao s papom Franjom u Vatikanu, dao mu i poklon
Superjunak stripa i filmski lik Spiderman, čovjek pauk, rukovao se u srijedu na općoj audijenciji s papom Franjom, što nije prošlo nezapaženo među prisutnima.
24.06.2021. u 08:52
get url
text
"Spiderman" sa papom Franjom

Uprkos nesnosnoj vrućini, muškarac u tijesnom crveno-plavom kostimu strpljivo je čekao svoj red u VIP loži u društvu sa skromnije odjevenim svećenicima, prije nego što se dugo rukovao s papom Franjom kojem je poklonio Spidermanovu masku koju "više ne nosi".

Njegov dolazak u dvorište Apostolske palače gotovo je oteo pozornost papi, odjevenom u bijelo. Superjunak, kojeg su djeca oduševljeno pozdravila, napravio je i nekoliko selfieja s odraslima.

- Ovdje ima i puno djece koja bi se voljela pozdraviti s Vama - kazao je papa. 

U kostimu se zapravo skriva 28-godišnji Italijan Mattia Villardita, čiju je životnu priču u srijedu ispričao Osservatore Romano, službeni vatikanski list koji je više usmjeren na teološke teme.

Mladić, zaposlen u luci u Liguriji, na sjeverozapadu Italije, posljednjih godina kao volonter obilazi bolnice odjeven u svoj kostim kako bi vratio osmijeh na dječija lica. Kako bi bio što sličniji svom junaku, svaki dan se bavi sportom.

I sam je čitavu mladost proveo po bolnicama gdje se liječio od urođene bolesti.

Početkom godine Mattiji Villarditi italijanski predsjednik je uručio visoko odlikovanje za nesebično pomaganje drugima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.