SPFBiH: S Krpićem neće završiti bezobrazluk odgovornih u FK Sloboda

objavljeno: 20.01.2018. u 09:51

Tuzlansku Slobodu potresa nova afera. Sulejman Krpić odlučio je napustiti Tušanj, ali u tuzlanskom premijerligašu smatraju da on nije slobodan igrač, jer ga ugovor sa Slobodom veže do 2019. godine.

S druge strane Krpić tvrdi da je slobodan igrač i da nema ugovor, odnosno da su pojedinci falsifikovali potpis.

Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, koji je iznio oštre kritike na račun Senada Mujkanovića, predsjednika FK Sloboda. Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

- Baš kada pomislismo da ljudska glupost i nije baš beskonačna, odnekud se pojavi Senad Mujkanović i demantuje nas. Ovaj predsjednik u pokušaju već godina uništava FK Sloboda na čijem je čelu i to mu za sada poprilično dobro ide. Nakon što je prije samo nekoliko mjeseci Urbi et Orbi obznanjeno da će kasa FK Sloboda biti olakšana za iznos od cca 100.000 KM u slučaju Kostić i Fatić i to isključivo zbog greške klupske adminastracije na čelu sa Mujkanovićem, a što je potvrđeno i konačnom FIFA Odlukom od 17. januara 2018. godine sa rokom plaćanja do 6. februara 2018. godine pod prijetnjom adekvatnih sankcija, pojavio se novi slučaj koji će po svemu sudeći ponovo skupo koštati poreske obveznika sa područja Tuzla.

Naime, radi se o fudbaleru Slobode Sulejmanu Krpiću za kojeg Mujkanović tvrdi da ima validan ugovor sa klubom što naravno nije tačno. Nije potrebno biti nikakav pravni ekspert, nije potrebno biti ni brucoš prava, dovoljno je znati samo pažljivo čitati pa vidjeti da Ugovor sa kojim Mujkanović maše vrijedi upravo koliko i kiša meteora na Jupiteru. Dovoljno je dakle pažljivo pročitati Pravilnik o registraciji, statusu i transferu igrača pa zaključiti da tzv. profesionalni Ugovor nije mogao biti potpisan niti verifikovan izvan registracionog perioda, odnosno nije mogao biti potpisan van sjedišta nadležnog registracionog saveza. Oni koji su to uradili neka se zabrinu za svoju budućnost, profesionalnu i ljudsku.

Sulejman Krpić će sigurno dobiti ovaj spor ako ga uopšte bude, kao što su svoje sporove dobili fudbaleri Slobode u prethodnom periodu. Sa Kostićem i Fatićem jeste počelo, ali s Krpićem neće završiti agonija i bezobrazluk odgovornih u FK Sloboda Tuzla i njihovo razbacivanje izjavama i novcima. Prema našim pouzdanim saznanjima uskoro će usljediti novi sporovi uzrokovani dilentatizmom i megalomanstvom nedorečenih i neostvarenih mediokriteta koji vode u sigurnu propast ovaj klub sa dugogodišnjom i svijetlom tradicijom.

Tuzla je veliki i na kraju krajeva univerzitetski grad sa mnoštvo intelektualaca i ljudi od struke. Neko bi konačno morao reagovati i skrenuti pažnju veselom Mujkanoviću da se prestane ponašati kao pijani milioner i razbacivati se novcima tuzlasnskih rudara, đaka i studenata - poručili su iz Sindikata profesionalnih fudbalera BiH.