open-navfaktor-logo
search
U specifičnim uvjetima
Spektakularnim performansom počela svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju
Svečanom ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Tokiju koja je počela tačno u 13 sati po centralnoevropskom vremenu obilježen je početak 32. Ljetnih olimpijskih igara.
23.07.2021. u 13:24
get url
text

Otvaranje Olimpijskih igara počelo je pirotehničkim spektaklom, a u nastavku performansa su učestvovali plesači, čiji nastup je bio praćen svjetlosnim efektima.

Igre u japanskoj prijestolnici koje će trajati do 8. augusta proteći će bez prisustva publike zbog vanrednog stanja koje je proglašeno u Tokiju, dok je ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovalo nešto manje od 1.000 ljudi.

Olimpijski tim naše zemlje čini sedam sportista, a to su Amel Tuka, Mesud Pezer (atletika), Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar, Emir Muratović (plivanje), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

{$galerijaFotografija}

Uprkos problemima koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa, na ovogodišnjim Olimpijskim igrama učestvovat će više od 11.000 sportista, 205 zemalja, kao i tim koji će nastpati pod zastavom MOK-a. Prema posljednjim podacima više od 11.300 sportista nadmetat će se u 33 sporta, odnosno u 50 disciplina.

Ceremonija svečanog otvaranja i defile olimpijskih timova trajat će tri sata i 30 minuta, a direktan TV prijenos možete pratiti na BHT1.

Ceremonija otvaranja OI 2020
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.