open-navfaktor-logo
search
Argentina
Spektakularna i luda završnica: Najveći rival donio titulu Boca Juniorsu
Boca Juniors je novi prvak Argentine.
24.10.2022. u 08:31
get url
text

U spektakularnoj završnici, kakvu može prirediti samo južnoamerički fudbal, naslov su im osigurali najveći rivali - fudbaleri River Platea.

Boca je u posljednje kolo ušla s bodom prednosti nad Racingom. Lider je ugostio Independiente, dok je drugoplasirani tim dočekao River Plate.

Boca je odigrala samo 2:2 i mogla je ostati bez naslova jer je u 90. minuti Racing protiv Rivera imao penal za naslov prvaka. Rezultat je bio 1:1, a golman Armani je odbranio šut za titulu. Racing je do kraja krenuo na sve ili ništa i to im se osvetilo. Borja je postigao svoj drugi gol za pobjedu Rivera 2:1 i slavlje najljućeg im rivala.

- Shvatam da ima ljutih ili možda frustriranih navijača. Mislim da je ovo način da shvate šta mi predstavljamo i prenosimo, bilo da pobijedimo ili izgubimo. Dostojanstvo i osjećaj prema onome što jesmo.

Da, sretan sam, vrlo sam ponosan što to osjećam. Najbolje je imati ovaj unutrašnji mir. Doživjeli smo mnogo lijepih stvari, sada smo zatvorili na ovaj način, morali smo štititi svoj integritet, dostojanstvo i naše vrijednosti - rekao je Marcelo Gallardo, trener Rivera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.