open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Spektakularan preokret Turske, remi Srbije, pobjede Crne Gore i Kosova
Nastavljeno je takmičenje u UEFA Ligi nacija
10.09.2018. u 22:40
get url
text

Derbi grupe 3 u Ligi A u Lisabonu su igrali Portugal i Italija, a slavili su domaći sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Silva u 48. minuti, nakon asistencije Brume.

Selekcija Portugala nastupila je bez Cristiana Ronalda, koji je ovu reprezentativnu pauzu iskoristio da se što bolje pripremi za izazove koji ga čekaju u Juventusu.

U Ligi B Švedska je u Stockolmu poražena od Turske, iako su domaći imali dva gola prednosti. Šveđani su poveli 2:0 preko Thelina i Claessona, a Calhanoglu je smanjio na 2:1. Trijumf gostima donio je Akbaba golovima u 88. i 92. minuti.

U C ligi Škotska je pobijedila Albaniju rezultatom 2:0, a identičnim rezultatom završen je meč između Crne Gore i Litvanije. Srbija je u Beogradu dva puta imala prednost protiv Rumunije, ali gosti na kraju idu kući s bodom u džepu (2:2).

Kosovo je savladalo Farske Otoke u Ligi D sa 2:0, dok su remizirali Andora i Kazahstan, te Malta i Azerbejdžan. Oba meča okončana su rezultatom 1:1.

Kosovska reprezentacija je večeras prvi put igrala na nekom stadionu na Kosovu od kada je Kosovski fudbalski savez primljen u UEFA-u. Stadion Fadil Vokrri je nakon renoviranja prošlog mjeseca dobio od UEFA-e zeleno svjetlo za održavanje međunarodnih utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.