open-navfaktor-logo
search
La Liga
Spektakularan pogodak Aduriza za poraz Barce na startu nove sezone
Aritz Aduriz je u 89. minuti Barcelonu spektakularnim golom "makazicama" kaznio za promašaje i nanio joj poraz već u prvom kolu nove sezone
16.08.2019. u 22:56
get url
text

Fudbaleri Barcelone novu sezonu španske La Lige otvorili su minimalnim porazom u gostima kod Atheltic Bilbaa, a pobjednika je odlučio pogodak Aritza Aduriza u 89. minuti susreta.

Prvu priliku na utakmici imao je domaći tim u sedmoj minuti, ali je Marc-Andre ter Stegen sjajnom intervencijom zaustavio šut Inakija Williamsa. Isti igrač pokušao je  i u 15. minuti, ali je ishod bio identičan kao i kod šanse iz sedme minute. Ponovo je njemački čuvar mreže odlično odbranio.

U 33. minut Luis Suarez je pogodio stativu, a 11 minuta kasnije Rafinha nije imao sreće. Lopta je poslije njegovog udarca pogodila prečku, pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka.

Većih prilika u drugom dijelu nije bilo sve do 70. minute, kada je Ivan Rakitić iz dobre situacije loptu poslao preko gola.

Šest minuta prije kraja susreta Antoine Griezmann imao je priliku da se u debiju u dresu Barcelone upiše u strijelce, ali je njegov šut izblokirala domaća odbrana.

Iskusni Aritz Aduriz je u 89. minuti, samo minutu po ulasku u igru, kaznio Barcelonu spektakularnim golom "makazicama"  i tako joj nanio poraz već u prvom kolu nove sezone u kojoj brani titulu prvaka. Bh. reprezentativac Kenan Kodro nije bio u sastavu baskijskog tima za premijerni meč nove sezone španske La Lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.