open-navfaktor-logo
search
Humanitarna utakmica
Spektakl u Travniku: Ovacije za Ćiru Blaževića, BiH i Hrvatska remizirale na Piroti
Travnička Pirota danas je bila domaćin humanitarnog spektakla u kojem su snage odmjerile humanitarne zvijezde Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
05.05.2022. u 17:38
get url
text

Vezirski grad ugostio je velika fudbalska imena sa ovih prostora, među kojima su i dvojica trenera svjetskog renomea, koji su sa Hrvatskom osvajali bronzanu i srebrenu medalju - Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Dalić.

Tribine Pirote dobrano su popunjene, a posebne ovacije dobio je Ćiro kada je u pratnji Johanna Sattlera, šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Kenana Dautovića, načelnika Travnika, kročio na teren stadiona. Blažević je prije početka utakmice dobio ključeve i povelju grada Travnika.

Za bh. tim, između ostalih nastupili su, Glavaš, Bolić, Biščević, Tuka..., dok u dresu hrvatskih zvijezda igrali Neretljak, Kranjčar, Vlaović, Pralija...

Utakmica je humanitarnog karaktera, a sva sredstva od ulaznica idu za Katolički školski centar Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik u izgradnji.

{$galerijaFotografija}

Iako je rezultat bio u drugom planu, utakmica je završena bez pobjenika - 5:5. Dva gola za BiH postigao je Hadžić, a pogađali su još Amel Tuka, Vlatko Glavaš i Damir Špica. Po dva gola za Hrvatsku postigli Olić i Vlaović, a u strijelce se upisao i Kupreškić.

Utakmicu je sudio Irfan Peljto, bh. sudija sa FIFA značkom.

bih-hrvatska.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.