open-navfaktor-logo
search
Pokušao pobjeći
Specijalci na Ilidži uhapsili Sejfovićevog cimera iz KPZ-a
Za Šadijom je bila raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti
15.05.2019. u 19:55
get url
text

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su na Rakovičkoj cesti na Ilidži uhapsili 31-godišnjeg Harisa Šadiju, koji je prilikom kontrole pokušao pobjeći.

Specijalci su, naime, zaustavili "BMW" s različitim registarskim tablicama, nakon čega je njegov vozač izašao iz automobila i pokušao pobjeći.

Brzom reakcijom policajaca, on je uhapšen, a provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

- Nakon hapšenja H.  Š. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS - saopćeno je iz MUP-a KS.

Šadija je i ranije hapšen i osuđivan, a javnosti je poznat i kao svjedok na suđenju Amelu Sejfoviću, sa kojim je dijelio istu ćeliju u vrijeme kad je Sejfović pobjegao iz sarajevskog KPZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.