open-navfaktor-logo
search
Teška noć
Spašene kuće na Rujištu, ali požar još nije pod kontrolom
Mostarski vatrogasci su uz pomoć velikog broja onih koji su se odazvali njihovom apelu nadljudskim naporima uspjeli odbraniti objekte na Rujištu, koji su bili ozbiljno ugroženi.
13.04.2020. u 08:01
get url
text

Iza njih je duga i teška noć, puna neizvjesnosti, no zajedničkim snagama, izbjegnut je najgori scenarij.

{$galerijaFotografija}

- Do tri i nešto se gasio požar. Nadljudskim naporima su odbranjene kuće od vatre koja je divljala i gutala sve pred sobom. Ekipe su dežurale ostatak jutra gore. Na dijelu gdje je prijetio požar je saniran, no ima krakova, pa vidjet ćemo. Ništa još nije pod kontrolom - kazao je Dragan Velagić, zamjenik komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Na Rujištu su jučer od poslijepodneva, kada je vatra prešla preko Prevoja s obje strane i ozbiljno ugrozila kuće, osim vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar bili i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, mještani, volonteri i svi oni koji su se odazvali apelu vatrogasaca da im pomognu. Upućen je zahtjev za međunarodnu pomoć, koji se, kako smo već pisali, očekuje danas. Također, dodaje Velagić, očekuju i danas helikopter Oružanih BiH kao i proteklih dana.

Posljedice požara na Rujištu, Mostar, 13.04.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.