Spas za kompaniju: Harley Davidson precizirao kada će se na tržištu pojaviti električni motocikl

objavljeno: 02.02.2018. u 10:55

Čuveni proizvođač motocikala je 2014. predstavio prototip električnog motocikla mnogi su mislili kako se radi o nečijem modnom hiru, koji će ubrzo biti zaboravljen.

Prvi ljudi Harley Davidsona potvrdili su kako finaliziraju razvoj električnog motocikla, a na tržište će doći već za godinu i po, čak možda i ranije.

Te 2014. godine Harley je predstavio LiveWire, prototip električnog motocikla ograničenih mogućnosti, ali i izuzetnih performansi. Dobro je izgledao i još bolje išao, navodno u manje od 4 sekundi do 96 km/h. Ipak, ne zadugo, jer mu je doseg bio samo 88 km, i to u economy modu.

Novi motocikl na struju će morati moći puno više, a o njegovu uspjehu će ovisiti i sudbina stotina radnika. Harley će uskoro zatvoriti tvornicu u Missouriju i na ulicu poslati oko 800 radnika, a ista sudbina očekuje i 260 radnika u tvornici u Pennsylvaniji. Posljedica je to pada tržišta motocikala, ali i pada prodaje Harleya.

Hoće li prelazak na struju spasiti slavnu kompaniju i zaustaviti pad prodaje? Kompaniji koja je izgradila imidž na zvuku koji para uši, prelazak u svijet tišine mogao bi značiti i konačan kraj.