open-navfaktor-logo
search
Predomislio se
Spartak najavio dolazak Terryja, on ih odbio na Instagramu
Engleski nogometaš John Terry poručio je da ipak ne prelazi u Spartak iz Moskve iako su brojni mediji prethodnih dana pisali kako je ruski klub dogovorio sve detalje oko dolaska odbrambenog igrača
12.09.2018. u 21:53
get url
text

Terry je na Instagramu objavio da se ipak predomislio te da neće potpisati za Spartak.

- Nakon nekoliko dana razmišljanja, odlučio sam odbiti ponudu Spartaka iz Moskve. Želio bih im se zahvaliti na ponudi i poželjeti sve najbolje u budućnosti. Oni su ambiciozan klub i impresioniran sam koliko su profesionalni. Ipak, nakon razgovora s porodicom, shvatili smo da to nije ono što želimo u ovom trenutku - napisao je 37-godišnji Terry.

Engleski mediji su prije nekoliko dana objavili vijest da Terry karijeru nastavlja u redovima Spartaka, a i ruski klub je također potvrdio da iskusni Englez dolazi u Rusiju.

Terry je prije nekoliko dana obavio ljekarske preglede u Moskvi i trebao je samo potpisati ugovor, ali se prije konačnog potpisa ipak vratio u domovinu.

U ponedjeljak nije došao u Moskvu kada je trebao biti i službeno predstavljen u ruskom klubu.

Karijeru je počeo 1998. godine u Chelseaju za koji je igrao u 492 mečeva, postigavši 41 pogodak. U karijeri je još igrao za Nottingham Forest i Aston Villu. U reprezentaciji Engleske je upisao 78 nastupa uz 6 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.