open-navfaktor-logo
search
Bolji od Podgorice
Sparsi u finalu play-offa ABA 2 lige, sutra će saznati ime rivala
Košarkaši Sparsa plasirali su se u finale play-offa ABA 2 lige za plasman u elitni rang regionalnog takmičenja nakon što su i u drugom susretu savladali Podgoricu, rezultat je ovog puta glasio 74:59.
25.04.2021. u 17:44
get url
text

Sparsi su odlično zaigrali već na samom startu utakmice i poveli sa 9:0. Bh. predstavnik je dominirao prvom četvrtom i bio bolji tim na parkeru dvorane Morača, pa je poslije prvih deset minuta igre imao 11 poena prednosti (17:6).

Odličnu igru s početka utakmice sarajevski sastav je prenuio i u drugu četvrtinu, koja je bila dosta efikasnija od uvodnih deset minuta.

Sparsi su u drugoj četvrtini povečali svoju prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa vodstvom 46:23.

Crnogorski sastav i domaćin play-offa za plasman u ABA ligu zaigrao je dosta bolje u drugom poluvremenu. Treća četvrtina pripala im je rezultatom 23:17, a pred start odlučujućih deset minuta semafor je pokazivao 63:46.

Dobar momentum iz trećeg perioda domaći košarkaši prenijerli su i posljednju dionicu susreta. Ipak, Sparsi su uspjeli održati prednost i na kraju slaviti sa 74:59.

Prvo ime susreta bio je bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je ubacio 23 koša, bez promašaja u šutu za dva poena, a upisao je i 11 skokova. Odlična podrška Kamenjašu bili su Hasandi i Gediminas sa po 17 poena.

Najefikasniji igrač Podgorice bio je Tmušić sa 12 poena.

Protivnika u finalu Sparsi će saznati sutra nakon drugog susreta između ekipa Studentski Centar i Mladosti Zemun. U prvom meču slavio je Studentski Centar sa 86:85.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.