open-navfaktor-logo
search
ABA 2 liga
Sparsi i nakon gostovanja kod Širokog zakucani za dno tabele
Širokobriježanima je ovo bila peta ovosezonska pobjeda, a nakon kompletiranog sedmog kola prvaci Bosne i Hercegovine zauzimaju četvrto mjesto
14.11.2019. u 21:07
get url
text

Sparsi ni nakon sedam kola ne zna za pobjedu u regionalnog ABA 2 ligi, a sarajevski sastave večeras je poražen s 74:67 na gostovanju kod Širokog Brijega.

Igra gostiju u prvom poluvremenu, pogotovo u prvih deset minuta, nije dala naslutiti da će gosti iz bh. prijestolnice zabilježiti i sedmi poraz u nizu u ovoj sezoni.

Poslije prvih deset minuta Sparsi su imali osam poena prednosti (11:19), dok je druga dionica meča okončana sa 21:21, pa su Sarajlije i na poluvremenu imale osam poena viška u odnosu na protivnika.

U trećoj četvrtini Sparsi su uspijevali održavati prednost, a u odlučujućih deset minuta domaći tim je ušao sa sedam poena zaostatka.

Ipak, sve dobro iz prve tri četvrtine, gosti su prosuli u posljednjih deset minuta. Zadnja dionica utakmice u potpunosti je pripala Širokobriježanima koji su riješili u svoju korist sa 27:13 za konačnih 74:67.

Filip Kraljević bio je prvo ime u pobjedničkom sastavu sa 19 poena, dok je Adin Vrabac s poenom manje bio najefikasniji igrač Sparsa.

Širokobriježanima je ovo bila peta ovosezonska pobjeda, a nakon kompletiranog sedmog kola prvaci Bosne i Hercegovine zauzimaju četvrto mjesto, dok su Sparsi zakucani za dno tabele s omjerom 0-7.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.