open-navfaktor-logo
search
Borba za ABA ligu
Sparsi danas protiv Studentskog centra: Bh. predstavnik priželjkuje iznenađenje u duelu s favoritom
Košarkaše sarajevskih Sparsa danas očekuje prvi od dva finalna susreta play-offa ABA 2 lige za plasman u elitni rang regionalnog takmičenja, a protivnik će im biti ekipa Studentskog centra.
04.05.2021. u 08:27
get url
text

Bh. predstavnik je eliminacijom Zlatibora u četvrtfinalu i Podgorice u polufinalu stigao do prilike da se bori za šampionsku titulu, ali i da ABA ligu konačno vrati u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Jasno, zadatak neće biti jednostavan jer je rival u finalu tim koji je s prve pozicije ušao u play-off, a tokom sezone doživio je tek jedan poraz, i to od banjalučkog Borca.

Da je Studentski centar favorit u finalnom dvomeču naglašava i trener Sparsa Miodrag Kadija, ali ističe i dobru formu svog tima.

- Dolazimo u dobroj formi, dobili smo deset utakmica zaredom. Sigurno da je Studentski centar favorit čitave lige. Mi ćemo se truditi da ih iznenadimo, da li ćemo u tome uspjeti vidjet ćemo - kazao je strateg Sparsa.

Sam plasman u finale veliki je uspjeh za bh. predstavnika, a upravo to naglašava i playmaker Sparsa Adi Zahiragić.

- Mi smo samim ulaskom u finale napravili jedan veliki posao. Ova utakmica treba da za nas igrače bude nagrada za dobre rezultate tokom čitave sezone - kaže Zahiragić, te dodaje:

- Sigurno da je ekipa Studentskog centra favorit samog takmičenja. Oni su tokom cijele sezone pokazali da su najbolji. Međutim, ni mi nismo stigli ovdje revijalno, pokušat ćemo da ih iznenadimo. Spremali smo se sedam dana za ovu utakmicu, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. U svakom slučaju ako i ostanemo poraženi nećemo žaliti. Dat ćemo svoj maksimum i nadamo se da će možda biti dovoljno da ih uspijemo iznenaditi.

Prvi od dva finalna susreta play-offa ABA lige igra se danas od 16 sati u dvorani Morača, a direktan prijenos utakmice možete pratiti na kanalu Arena Sport 2. Druga utakmica igra se u četvrtak u istom terminu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.