open-navfaktor-logo
search
Podvučena crta
Španski mediji otkrili kakve su šanse da Miralem Pjanić ostane u Barceloni
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije se naigrao ove sezone u dresu Barcelone.
18.05.2021. u 17:13
get url
text

Naš veznjak je veći dio sezone presjedio na klupi, nedavno je nanizao 12 utakmica u kojima nije odigrao ni minutu, a post je prekinuo sa mizerne četiri minute u duelu protiv Celte.

Evidentno je da je u nemilosti trenera Ronalda Koemana, a katalonski Sport analizirao je sva ovosezonska pojačanja Barce, te otkrio kakve su šanse da Pjanić ostane na Nou Campu.

- Kada nekoga angažujete iz čisto finansijskih razloga (da se "ispeglaju" računi) i bez da trener to smatraju strogo neophodnim, pravite ogroman rizik da vam se dogodi potpuno isto što se dogodilo Barci s Miralemom Pjanićem.

Klub je Bosanca zamijenio Arthurom s Juventusom prije nego što je Koeman došao na klupu i od samog početka bilo je jasno da nizozemski menadžer nije dao zeleno svjetlo za njegov potpis.

Veznjak je odigrao 1.269 minuta, od kojih je velika većina u prvoj polovini sezone. U finalu Kupa nije bio ni u zapisniku, a u borbi za titulu odigrao je svega četiri minute protiv Celte nakon što više od dva mjeseca nije zaigrao u službenim utakmicama.

Njegova budućnost je nepoznata. Ako Koeman ostane, Pjanić neće ostati. Ako Laporta (predsjednik Barce) odluči promijeniti trenera, možda ima drugu priliku pokazati da je sposoban braniti boje Barcelone - piše Sport.

U posljednje vrijeme u nekim varijantama pominje se i Pjanićev povratak u Juventus, ali i interes Manchester Cityja i Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.