open-navfaktor-logo
search
Brutalna reakcija
Španska policija "protjerala" navijače Tottenhama iz jednog kafića, neki i uhapšeni
Prema određenim procjenama pretpostavlja se da će u Madridu biti oko 100.000 Engleza, iako ih tek trećina ima kartu za utakmicu
01.06.2019. u 11:33
get url
text

Čini se da se španska policija i suviše brutalno ponaša prema navijačima timova koji večeras u Madridu od 21 sat igraju finale Lige prvaka.

Već nekoliko dana u špansku prijestolnicu pristižu pristalice Tottenhama i Liverpoola kako bi pratile finale Lige prvaka, a prema određenim procjenama pretpostavlja se da će u Madridu biti oko 100.000 Engleza, iako ih tek trećina ima kartu za utakmicu.

Englezi su jučer okupirali Madrid, a u večernjim satima dogodio se i jedan od incident. Naime, kako prenose engleski mediji interventna policija upala je u jedan kafić u kojem se nalazilo 50-ak navijača Tottenhama i počela ih redom tući. Navodno nisu poštedjeli ni oca s djetetom.

- Smijali smo se i zabavljali. Bilo je sve u znaku Tottenhama i bilo je zabavno. Onda su u jednom trenutku dvojica policajaca došla i odjednom su počeli udarati po stolovima s pendrecima - rekao je jedan od navijača.

Ipak, policija tvrdi kako su navijači bili "preagresivni", zbog čega ih je pet uhapšeno.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.