open-navfaktor-logo
search
Razočarana
Španska plivačica bijesna: Nisu joj dopustili da bebu povede na OI
Odbrojavamo sate do početka Olimpijskih igara, koje će se od 23. jula do 8. augusta održati u Japanu.
21.07.2021. u 22:43
get url
text

Organizatori opet imaju problema, jer je situacija s koronavirusom u Tokiju je sve gora. Mnogi sportisti su nezadovoljni strogim epidemiološkim mjerama koje su na snazi i ovoj zemlji.

Osim što neće biti navijača, niko od olimpijaca nije smio povesti sa sobom ni članove porodice.

To je posebno teško palo španskoj plivačici Oni Carbonell. Ona je prije nekoliko mjeseci rodila sina i planirala ga je sa sobom povesti u Tokio, ali to neće biti moguće zbog brojnih mjera i velikog rizika da zarazi svoje kolegice iz reprezentacije.

- Nakon brojnih izraza podrške i ohrabrenja da idem u Tokio sa sinom, moram izraziti svoje razočaranje jer ću na kraju morati otputovati bez njega. Moj suprug i maleni Kai bi morali ostati u drugom hotelu i ne bi smjeli napuštati sobu gotovo 20 dana, a ja bih svaki put kada bih htjela podojiti sina morala napustiti balon u kojem se nalazi moja ekipa kako bih stigla do hotela te tako ugrozila zdravlje svojih kolegica.

Zato što Vlada Japana postavlja uvjete prema kojima ne mogu istovremeno biti posvećena svojim sportskim izvedbama te provoditi vrijeme sa svojom porodicom, morala sam donijeti tešku odluku - kazala je Carbonell, dodavši kako joj je ova odluka teško pala:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ona Carbonell (@ona_carbonell)

- Lično, ne mogu prihvatiti takve uvjete i neću biti u redu. Sljedećih 20 dana morat ću koristiti dojilicu i nadati se kako će Kai i dalje htjeti biti na prsima, što je meni lično vrlo važno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.