open-navfaktor-logo
search
EHF EURO 2020
Španija u drugom poluvremenu slomila otpor Austrije
Za Špance ovo je bila 14. pobjeda u 17. međusobnom susretu sa reprezentacijom Austrije, a slavili su sa 30:26
18.01.2020. u 19:44
get url
text

Rukometna reprezentacija Španije, koja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu brani titulu prvaka, upisala je i petu pobjedu u nizu, a Španci su večeras u Beču savladali domaću selekciju Austrije rezultatom 30:26. Za Špance ovo je bila 14. pobjeda u 17. međusobnom susretu sa reprezentacijom Austrije.

Prvih pola sata igre bilo je dosta ujednačeno. Nakon 5:5 Španija je uspjela napraviti seriju od tri vezana gola, no brzo Austrijanci su brzo "istopili" su prednost aktuelnih prvaka.

Ipak, najbolji španski rukometaši su uspjeli na pauzu otići s minimalnom prednošću, a rezultat poslije 30 minuta glasio je 17:16.

U nastavku je Španija zaigrala nešto bolje. Greške Austrijanaca pomogle su im da uvežu tri pogotka i povedu sa 23:19.

Španci su u nastavku meča znali očuvati prednost, a nekoliko brzopletih napada i nerezonskih šuteva olakšali su im posao.

Nepunih sedam minuta prije kraja Španija je bila s dva igrača manje na terenu, ali su i u toj situaciji uspjeli postići pogodak i zadržati pet golova prednosti (28:23).  Aktuelni prvak Evrope na kraju je slavio sa 30:26 i nastavio niz od devet utakmica bez poraza na evropskim prvenstvima, računajući i prošli šampionat.

Jorge Maqueda bio je prvo ime susreta. Desni bek Španije postigao je šest golova iz sedam pokušaja, dok je Janko Božović bio najefikasniji igrač Austrijanaca sa pet pogodaka iz devet šuteva.

Ranije danas Bjelorusija je sa 28:25 savladala selekciju Češke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.