open-navfaktor-logo
search
SP 2021
Španija bolja od Francuske, svjetska bronza pripala evropskim prvacima
Rukometnoj reprezentaciji Španije pripalo je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nakon što je u meču za bronzu sa 35:29 savlada Francusku. 
31.01.2021. u 15:54
get url
text

Aktuelni evropski prvaci diktirali su tempo na početku utakmice, a već na startu su poveli s 4:0. Do prvog gola Francuzi su stigli u šestoj minuti.

Španija je bila ta koja je držala konce igre u svojim rukama, i to ponajviše sjajnom Alexu Dujshebaevu koji je prvo poluvrijeme okončao sa šest pogodaka, ali i sjajnim odbranama Corralesa.

U 16. minuti Crvena furija imala je vodstvo 11:5, no do kraja prvog poluvremena Francuzi su uspjeli prepoloviti prednost Španije, pa se na pauzu otišlo rezultatom 16:13.

Početkom drugog poluvremena Francuska je s dva vezana gola uspjela prednost Španaca učiniti minimalnom, no to je bilo sve.

Španija se brzo odlijepila na "plus četiri" (20:16), a ubrzo je stigla i do maksimalnih šest golova prednosti (24:18).

Upravo je s prednošću od šest golova Španija ušla u posljednjih deset minuta (31:25), što je bilo nenadoknadivo za Franuze, koji su se morali pomiriti s činjenicom da će se s još jednog velikog takmičenja vratiti bez osvojene medalje, nakon što su prošle godine ispali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

U jednom trenutku španski rukometaši imali su i sedam golova prednosti, a na kraju su pobjedom 35:29 stigli do svjetske bronze.

Prvo ime utakmice bio je Alex Dujshebaev sa osam golova, dok je njegov mlađi brat Daniel postigao šest pogodaka. Descat sa sedam golova bio je najefikasniji u redovima Francuza.

Finalne SP-a između Danske i Švedske igra se od 17.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.