open-navfaktor-logo
search
Engleska
Southgate kaznio Maguirea, najskuplji defanzivac na svijetu prekrižem sa spiska reprezentacije
Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske povukao je poziv Harryju Maguireu, defanzivcu Manchester Uniteda nakon što je 27-godišnji fudbaler u Grčkoj osuđen na uvjetnu kaznu zatvora na 21 mjesec i deset dana, prenosi Anadolu Agency (AA).
26.08.2020. u 10:29
get url
text

Maguire se našao u utorak na Southgateovom spisku, dok mu je suđenje bilo u toku. No, nakon što je proglašen krivim za napad, odupiranje hapšenju i pokušaj mita službene osobe, Southgate je povukao poziv uz obrazloženje da je to uradio u "najboljem interesu svih strana".

VEZANI TEKST - Kapiten Uniteda Harry Maguire uhapšen na odmoru u Grčkoj

- Kao što sam ranije rekao zadržao sam pravo da revidiram spisak. Razgovarajući s Manchester Unitedom i igračem, donio sam odluku u najboljem interesu svih strana, s obzirom na uticaj na naše pripreme za ono što nas čeka - kazao je Southgate, prenose britanski mediji.

Engleski reprezentativac, bio je jedna od tri osobe koje su krajem prošle sedmice uhapšene nakon svađe s policijom na grčkom ostrvu Syros. On se zajedno sa bratom i prijateljem potukao s turistima u noćnom klubu, a onda se nakon toga, između ostalog, opirao hapšenju.

Southgate je objavio spisak igrača na koje će računati u dvije utakmice Lige nacija. Engleska će u grupi 2 Lige A prvo 5. septembra gostovati Islandu, a tri dana kasnije Danskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.