open-navfaktor-logo
search
Direktor Veleža
Šoše: Haskić je dokaz da dovodimo ciljano; Odlasci? Može se desiti da dođe neka ponuda
Direktor Veleža Džemil Šoše u razgovoru za klupsku televiziju rezimirao je uspjehe Rođenih iz prošle sezone, a osvruo se i na aktuelnu koja ne ide po planovima.
08.01.2022. u 18:42
get url
text

- Izborena Evropa nakon 33 godina, svima nam je bilo drago vidjeti Velež u evropskim takmičenjima - rekao je Šoše pa dodao:

- Loš start nove sezone, zasićenost, možda i umor od Evrope. Krenuli smo kako smo krenuli, sigurno ne kako smo planirali i očekivali. Četiri zadnja kola nam daju nadu da nije slučajno što se dešavalo u protekloj sezoni.

Direktor mostarskog kluba govorio je i o rosteru Veleža, mladim igračima.

- Malo je ružno reći da imamo nekvalitetne igrače zaštićenih godišta. Ja bih rekao da je to loš izbor pozicija. Ne mogu reći da tu nema kvaliteta, dobili smo mladog Bajrića na poziciji stopera.

Velež je ove zime pojačao napad dovođenjem Nermina Haskića.

- Nermin Haskić je dokaz da smo odlučili da dovodimo ciljano. Deficitarne pozicije želimo pojačati kvalitetnim igračima - rekao je Šoše.

Sa stadiona Rođeni bilo je i odlazaka, a na pitanje da li će ih biti još, Šoše je odgovorio da je Velež spreman razgovarati ako dođe ponude za nekog fudbalera.

- Može se desiti da dođe ponuda, bili bismo spremni na razgovor.

Govorio je Šoše i o ostavci koju je tokom sezone podnio trener Feđa Dudić, a koja kasnije nije prihvaćena.

- Evidentna je bila kriza, a bili smo mišljenja da trener koji ima najviše uspjeha u poslijeratnoj historiji nema potrebe da napušta kormilo. To se ispostavilo kao dobra odluka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.