open-navfaktor-logo
search
Black Friday
Šoping ludnica u Sarajevu, gužve na kasama, kupci odjeću probaju i nasred radnji
Od jutarnjih sati ispred pojedinih tržnih centara i prodavnica kupci stoje u redovima čekajući da uđu i jeftino pazare odjeću, obuću i druge artikle
29.11.2019. u 13:12
get url
text

Black Friday ili šoping ludilo zahvatilo je i kupce u Bosni i Hercegovini, naročito u glavnom gradu. 

Kako smo se mogli uvjeriti u sarajevskim tržnim centrima vlada prava pometnja jer su cijene proizvoda u nekim prodavnicama snižene do 50 posto, pa i više. 

{$galerijaFotografija}

Od jutarnjih sati ispred pojedinih tržnih centara i prodavnica kupci stoje u redovima čekajući da uđu i jeftino pazare odjeću, obuću i druge artikle. 

Zbog gužve ponegdje se čak moglo vidjeti i naguravanje među kupcima, a kabine za probavanje odjeće su prepune, pa neki isprobavaju odjeću nasred radnji. 

U prodavnicama odjeće i obuće izvan tržnih centara, poput onih u Ferhadiji, za sada nema velike gužve, ali se na ulicama Sarajeva može primijetiti da prolaznici nose vrećice iz prodavnica i da su pazarili ponešto. 

Za sada, moglo bi se reći, kupci su uvjereni da su po povoljnoj cijeni dobili to što su željeli, a trgovci zadovoljno trljaju ruke. Neki će, kako se može vidjeti u izlozima, artikle po sniženoj cijeni nuditi i tokom cijelog vikenda. 

Crni petak Sarajevo 29.11.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.