open-navfaktor-logo
search
Manchester United
Solskjaer: Sanchez će ostati na Old Traffordu i odigrati više utakmica nego što očekujete
Ove priče da je on prebačen u rezerve, naravno da nisu tačne. On je dio našeg tima i vrlo dobar fudbaler, rekao je Solskjaer
16.08.2019. u 12:32
get url
text

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, danas je kazao da će Alexis Sanchez ostati u klubu i odigrati više utakmice nego što britanska javnost očekuje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mediji odavno Sancheza "tjeraju" iz Manchester Uniteda. Prema tim navodima bio je na izlaznim vratima kluba, jer Solskjaer na njega ne računa, ali nije ga mogao pronaći zbog previsoke plate koju ima i koju bi trebao preuzeti novi poslodavac.

- Sanchez je veliki profesionalac. Dolazi i radi sam svaki dan, i to jako naporno. Želi da bude dio tima. Ove priče da je on prebačen u rezerve, naravno da nisu tačne. On je dio našeg tima i vrlo dobar fudbaler. Zaostaje nekoliko nedjelja za saigračima, ali blizu je da bude dio tima. Nemamo široku napadačku liniju, tako da bi Sanchez mogao odigrati puno više utakmica nego što očekujete. Nadam se da će biti dobar za ovaj klub, jer posjeduje kvalitet - kazao je Solskjaer.

United je sjajno otvorio novu sezonu u Premier ligi, kada je prošlog vikenda na Old Traffordu deklasirao velikog rivala Chelsea sa 4:0. Sanchez nije bio u sastavu, što je dodatno podstaklo priče o njegovom odlasku iz kluba. Međutim, Solskjaer je sve to demantovao. 

Čileanac je u Manchester stigao u januaru 2018. godine iz Arsenala. Za Crvene đavole ke odigrao 45 takmičarskih utakmica i postigao pet golova. Tokom karijere igrao je još za Cobrelou, Colo-Colo, River Plate, Udinese i Barcelonu.

Manchester United u drugom kolu Premier lige u ponedjeljak gostuje Wolverhamptonu, a susret će početi u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.