open-navfaktor-logo
search
Konačno zaigrao
Solskjaer: Pogba očajnički želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme
Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da Paul Pogba očajnički želi da nadoknadi izgubljeno vrijeme.
20.06.2020. u 11:27
get url
text

Naime, francuski reprezentativac je u petak uvečer na gostovanju kod Tottenhama prvi put zaigrao nakon 26. decembra, kada je povrijedio skočni zglob, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pogba je ušao sa klupe u 63. minuti i odigrao impresivno te izborio penal, koji je Bruno Fernandes realizovao za izjednačenje i ispostaviće se konačnih 1:1.

- Pogba je fantastičan igrač i konačno je opet spreman. Sjajno je vidjeti ga kako pokazuje svoje kvalitete, a doprinos koji je dao, izborivši penal, bio je veliki za nas. Imao je groznu sezonu sa povredama i očajnički želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Pogba uvijek želi da igra. Obožava fudbal - istakao je Solskjaer za britanske medije.

Pogba je odigrao tek devetu klupsku utakmicu ove sezone i upisao je 34 minute u prvoj utakmici Uniteda, nakon suspenzije zbog koronavirusa početkom marta. Kompletirao je 17 od 18 dodavanja, četiri puta ukrao loptu i napravio dva bloka, što je Solskjaer opisao kao učinak svestranog veznjaka.

Ono što menadžera Crvenih đavola raduje i to što je Pogba također pokazao znakove povezanosti sa januarskim pojačanjem Fernandesa, koji je od dolaska iz lisabonskog Sportinga upisao po tri gola i asistencije.

- To je definitivno partnerstvo na kojem želimo graditi tim. Oni su zajedno trenirali, a zajedno su imali i pola sata na terenu. Naravno da želimo najbolje igrače na terenu i želimo pronaći balans u timu - zaključio je Solskjaer.

Poslije sinoćnjeg derbija 30. kola Premier lige Manchester United je na petom mjestu sa 46 bodova, a Tottenham na osmom sa četiri manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.