open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Solskjaer: Igrat ćemo na jednom od najgorih vještačkih terena koje sam vidio
Stadion je izgrađenom za potrebe Svjetskog prvenstva u hokeju na travi 2014. godine
03.10.2019. u 08:54
get url
text

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je uoči večerašnjeg duela Evropske lige protiv AZ Alkmaara da će igrati na jednom od najgorih vještačkih terena koje je vidio i da zbog toga neće rizikovati s igračima koji nisu potpuno zdravi, kao što je Paul Pogba, prenosi Anadolu Agency (AA).

S obzirom na to da se stadion AZ Alkmaara rekonstruiše, nakon pada krova tribine, utakmice Evropske lige ovaj holandski klub igrat će na stadionu Cars Jeans u Hagu, izgrađenom za potrebe Svjetskog prvenstva u hokeju na travi 2014. godine.

Solskjaer je bio neugodno iznenađen zbog toga što je u Holandiji, s obzirom na klimatske uvjete koji vladaju, potrebna vještačka trava.

- U redu je kada živite na Sjevernom polu, kao što je slučaj kod nas u Norveškoj. Ovo je jedan od najgorih terena koje sam vidio u posljednje vrijeme. U Norveškoj su svi moderniji i noviji. Sigurno je da ovaj teren nije najnoviji - kazao je Solskjaer i dodao:

- S Pogbom ne bih rizikovao da igra na vještačkoj travi čak i da je spreman za ovu utakmicu. S mojim koljenima ne bi baš uživao na vještačkoj podlozi, ali mladi momci će biti u redu.

Utakmica drugog kola grupe L Evropske lige između AZ Alkmaara i Manchester Uniteda igrat će se večeras s početkom u 18.55 sati. Poslije prvog kola United je lider sa tri boda, po bod imaju Alkmaar i Partizan, a bez bodova je Astana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.