open-navfaktor-logo
search
Menadžer Uniteda
Solskjaer čini sve kako bi zadržao Cavanija, Urugvajcu je dao i jedno obećanje
Urugvajski fudbaler Edinson Cavani imao je sjajno veče u dresu Manchester Uniteda u četvrtak u prvom duelu polufinala Evropske lige protiv Rome.
30.04.2021. u 11:03
get url
text

Upisao je po dva gola i asistencije, a na njemu je napravljen i penal, u trijumfu 6:2, što je još jednom oduševilo menadžera Crvenih đavola Ole Gunnara Solskjaera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cavani je u oktorbu prošle godine stigao u United kao slobodan igrač iz Paris Saint-Germaina potpisavši ugovor do kraja sezone uz mogućnost produžetka za još jednu. No, još uvijek je upitno hoće li 34-godišnji Urugvajac pristati da ostane na Old Traffordu ili će preći u Boca Juniors, kako su nedavno objavili argentinski mediji. Problem za United je činjenica što se Cavani nije navikao na život u Engleskoj i želi biti bliže porodici.

Međutim, Solskjaer se nada kako će ga ipak uvjeriti da ostane na Teatru snova i naredne sezone.

- Oduševljen sam s njim. Vidite razliku u njemu kada radi na kondiciji. Izgleda kao da nadoknađuje izgubljeno vrijeme. On je više od napadača i dobrog strijelca. Igrao je toliko dugo da u sebi ima smirenost i staloženost. Potez za prvi gol i dodavanje za gol Masona Greenwooda, pokazuju njegovo iskustvo. Želimo da nas iskusni igrači pojačaju i on je definitivno to učinio. Bio je van terena sedam mjeseci i dugo nije igrao prije nego što je došao. Imao je problema s povredama, ali je vrijedno radio i pokazao svoj kvalitet. Zna da bih volio da ostane još godinu dana - kazao je Solskjaer za klupsku internet stranicu.

Norveški trener naglasio je da zna da je Cavaniju bilo teško da se prilagodi po dolasku u Manchester, ali dodaje da smatra da će mu biti lakše kada se navijači vrate na tribine.

- Razumijem da mu je bilo jako teško. Obećao sam mu da će Old Trafford i Manchester biti drugačije mjesto s navijačima. Mora pokušati da stekne taj osjećaj da je Manchester dobro mjesto za život. Dajem sve od sebe. Nadam se da će mu ovakve noći pomoći da se vidi ovdje još godinu dana. On je dio tima. Ali, mora osjetiti to, postizanje golova s navijačima na tribinama. Imamo najbolje navijače. On je golgeter i nema ništa bolje od slavlja ispred njih - zaključio je Solskjaer.

Cavani je tokom bogate karijere igra za Danubio, Palermo, Napoli, PSG i sada Manchester. Za Crvene đavole ove sezone odigrao je 33 takmičarske utakmice i postigao 12 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.