open-navfaktor-logo
search
FUCZ
Solak za Faktor otkrio plan za uništavanje bombe kod RTV doma
Neće biti potrebe da se evakuiše stanovništvo u krugu od dva kilometra. Znači, nema potrebe za masovnom evakuacijom i rizik za transport bombe sveden je na najmanju moguću mjeru, pojasnio je Solak
05.09.2019. u 12:47
get url
text

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite aviobombu tešku oko 500 kilograma, koju su jutros pronašli radnici na lokalitetu budućeg tržnog centra iza zgrade RTV Doma u Sarajevu, transportovat će u noći s četvrtka na petak, oko tri sata ujutro, izjavio je za Faktor Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite.

- Utvrdili smo da je riječ o upaljaču broj 28, serije tri. Izvršit će se transport bombe sa mjesta gdje je pronađena. Zbog toga nećemo morati poduzimati široke mjere osiguranja prilikom transporta bombe. Pošto je 200 metara praznog prostora oko mjesta na kojem je pronađena bomba, te da nema zgrada niti drugih objekata, samo ćemo upozoriti građane koji stanuju u okolini. Upozorit ćemo na opasnost stanare zgrade "Miljacka" i one koji stanuju prema hotelu "Sarajevo", tako da neće biti potrebe, kako je rečeno prije ispitivanja bombe, da se evakuiše stanovništvo u krugu od dva kilometra. Nema potreba za masovnom evakuacijom i rizik za transport bombe sveden je na najmanju moguću mjeru – pojasnio je Solak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.