- Svaki dan se radi analiza i prati situacija o broju zaraženih, oporavljenih i mjestima na kojima se pojavljuju nova žarišta i bilo bi zaista neozbiljno obećati  da ćemo otvoriti prodavnice za desetak dana ili dati bilo koji drugi rok. Pravimo plan u kojim uvjetima sve treba da bude posloženo da krenemo sa popuštanjem mjera. Za sada idemo sa popuštanjem mjera za djecu i penzionere, pa je na redu otvaranje autosalona, galerija, biblioteka, pa tek onda neke trgovine - pojašnjava Solak.

Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže: 

- Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god.

Evo šta je načelnik Federalnog štaba CZ odgovorio na prijetnje naših državljana koji su bili u karantinu u sarajevskom studentskom domu na Bjelavama, nakon što su se vratili u BiH iz evropskih zemlja, da će tužiti državu.

- Neka tuže, u čemu je problem. Svako ima pravo na to. Oni imaju svoja prava, a mi radimo u skladu sa zakonom. Ako neko misli da treba biti iznad zakona što radi u Njemačkoj, ili u Švedskoj, Londonu, što nije tamo ostao. Svi su bili upoznati šta ih čeka kada se vrate u BiH, a oni bi željeli da budu izuzeti zato što je došao iz inozemstva. Kažu, to kod njih u Njemačkoj nije tako, pa što su došli u Bosnu i Hercegovinu – poručio je Solak.

Solak nije htio komentirati nedavno pojavljivanje u jednoj kafani što je izazvalo mnogo negativnih komentara u javnosti.

- Nema potreba da još jednom sve pojašnjavam, uglavnom se ti komentari pojavljuju na društvenim mrežama - kazao je Solak.