On se izvinio starijim građanima zbog lapsusa prilikom prošlog obraćanja kada je kazao da "im je omogućeno da odu po svoje nepotrebne lijekove".

Pojasnio je da je želio reći da se radi o neophodnim lijekovima, ali da je napravio lapsus pa kazao "nepotrebni" umjesto "neophodni".

Kako je naveo, Štab je tokom dva dana izvršavao konkretne zadatke Predsjedništva Bosne i Hercegovine te su na 14 graničnih prijelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH postavljeni trijažni šatori za boravak građana, a tu su im osigurani toaleti, voda i sve drugo neophodno za život.

Kako je pojasnio, građani će tu boraviti do određenja mjesta gdje će boraviti poslije zdravstvenog pregleda te je zamolio za strpljenje.

Naglasio je da se donesene mjere poštuju te da nema nikakvih problema, ali i da su u stalnom kontaktu s kantonalnim službama.

Izrazio je nadu da će se situacija s panedmijom koronavirusa Covid-19 brzo završiti te da će sve donesene mjere biti ukinute, ali do tada je zamolio građane na strpljenje i poštovanje naredbi.