open-navfaktor-logo
search
Liberation piše
Šokantne tvrdnje francuskih medija: Nasser Al-Khelaifi umiješan u skandal oko otmice i iznude
Veliki skandal trese Francusku. Liberation je u svom današnjem izdanju objavio vijest o slučaju iznuđivanja i otmice za koji sumnjiče vlasnika PSG-a Nassera Al-Khelaifija!
29.09.2022. u 14:47
get url
text

Novinar Liberationa navodi da se otmica dogodila početkom 2020. godine. Francusko-alžirski biznismen s adresom u Kataru, kome je otkriveno samo ime Tayeb B, uhapšen je i pritvoren 13. januara 2020, a u zatvoru je ostao sve do 1. novembra iste godine.

Njegova jedina krivica bila je to što posjeduje kompromitirajuće dokumente o Al-Khelaifiju, koji ga dovode u vezu s korupcijom i neregularnim procesom izbora kojima je Katar izabran za zemlju domaćina Svjetskog prvenstva.

Liberation tvrdi da se hapšenje spomenutog biznismena odvilo prema direktnoj naredbi katarskog emira Šeika Tamima bin Hamada, te da je čovjek koji je stavljen pod veliku psihološku torturu pušten tek kad je s Al-Khelaifijevim advokatima dogovorio predaju spornih dokumenta.

Prvi čovjek kluba sa Parka prinčeva, inače je i vlasnika katarske medijske kuće beIN Sports, član izvršnog odbora UEFA-e i član organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.